Tradycje i sztuka kulinarna Chin
Opis: Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów. Tradycje i sztuka kulinarna Chin jest dostępny w sprzedaży w kategorii kuchnia, przepisy w cenie 45 zł i 00 gr (czterdzieści pięć złoych i zero groszy), Marka tego produktu to Wydawnictwo Akademickie Dialog. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 1120722. Następna oferta to Murator. Tą ofertę wyświetlono osiem razy.Numer dostawcy | 31945 |
ID | 42608a7c-6bec-477d-9dd8-5fdd4bf16beb |
Ostatnia zmiana | 1675129440406 |
Waluta | PLN |
Isbn | 978-83-800-2979-8 |
Kategoria | Kuchnia, przepisy |
Numer produktu | 1120722 |
Wyświetleń | 8 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
language | polski |
tag | Chiny |
tag | kuchnia |
tag | mobi |
tag | obyczajowość |
tag | przepisy kulinarne |
protectionType | LEGIMI |
tag | tradycja |
filesCount | 2 (epub, mobi) |
authors | Ksawery Burski |
section | ebook |
tag | kulinaria |
filesSize | epub 3,49 / mobi 7,96 |
tag | poradnik ebook |
tag | kultura |
formats | epub, mobi |
originalPrice | 45.00 |
isPromo | no |
tag | epub |
tag | poradnik |
ProgramName | Publio |
Producent | Wydawnictwo Akademickie Dialog |