Polskie kulinaria
Opis: Inspiracją do powstania niniejszego tomu były badania nad regionalizmami w języku polskim prowadzone w Katedrze Historii Języka i Dialektologii Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego. [] Podjęta przez nas językoznawcza refleksja posłuży rozpoznaniu historycznych i regionalnych warstw kultury jedzenia, a rozszerzenie i pogłębienie badań w przyszłości pozwolą uzyskać pełniejszy obraz człowieka, który tę kulturę tworzy i zachowuje jej świadectwa w języku. Mamy nadzieję, że tak ujęta tematyka kulinariów w języku polskim zainteresuje Czytelników i rozbudzi ich poznawcze apetyty. Polskie kulinaria jest dostępny w sprzedaży w kategorii książki > humanistyka > językoznawstwo w cenie 37 zł i 15 gr (trzydzieści siedem złoych i piętnaście groszy), Marka tego produktu jest nieznana.. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 682248. Następna oferta to Miasta i miasteczka wschodniej części Galicji pod koniec XVIII wieku Tom 7. Miasta na pograniczach - konteksty i odniesienia. Tą ofertę wyświetlono szesnaście razy.Numer dostawcy | 41987 |
ID | 506f7ef1-7a0e-45ce-8112-e690a283fa03 |
Ostatnia zmiana | 1675121177227 |
Waluta | PLN |
Dostępność | in stock |
Stan | new |
Kategoria | Książki > Humanistyka > Językoznawstwo |
Numer produktu | 682248 |
Wyświetleń | 16 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
brand | Libron |
shipping_price | 11.90 |
autor | praca zbiorowa |
shipping_country | PL |
transit_time_label | 1-3 dni |
shipping_service | Express |
shipping_label | GLS |
google_product_category | 784 |
gtin | 9788366269866 |
handling_time_label | 1 dnień |