Sklep

Alle > Księgarnia > E-booki > E-historia i literatura faktu

Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzuSklep cena

Stan Nowy
Dostępność W magazynie
Cena 45.00 zł
Następne LUST. Zakazane miejsca: Kino - opowiadanie erotyczne
Opis :

Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie!Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała w..


Yerba Mate-Pipore Elaborada con palo Tradicional 500g
Yerba Mate-Pipore El
Yerba Mate-Nobleza Gaucha 500g
Yerba Mate-Nobleza G
Yerba Mate CBSe Regulase 500g
Yerba Mate CBSe Regu
Yerba Mate-Taragui Energia 500g
Yerba Mate-Taragui E
Swanson Witamina E Mieszane Tokoferole 400iu 250 Kapsułki żelowe
Swanson Witamina E M
Yerba Mate-Pipore Suave 500g
Yerba Mate-Pipore Su

Mięso zjedz,  ziemniaki zostaw? Niekoniecznie!Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie,  gotując,  opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie,  zastanawiamy się,  czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypr

Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu

Opis: Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie!Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko. Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.Dzięki książce Najlepiej spożyć przed... staniemy się racjonalnymi konsumentami, potrafiącymi ocenić, co w sferze żywności przetworzonej jest dla nas akceptowalne, a co nie. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy śmiało wkroczyć do supermarketu.Czy wiesz, że: • klej mięsny, naturalnie występujący enzym, używany jest do sklejania małych kawałków mięsa w duże płaty?• delikatne podgrzewanie całych jabłek sprawia, że po pokrojeniu zachowują one jędrność?• konsumenci nie znoszą brzydkich warzyw i owoców, a więc jedzenie jest przetwarzane również ze względów estetycznych? Obiektywny i zajmujący przewodnik po pokrętnym świecie przetwórstwa żywności. Od krojonych surowych warzyw i owoców po nanotechnologię, Nicola Temple śmiało stawia czoła problematycznym udogodnieniom. Jeśli chcesz zyskać pojęcie na temat tego, czym współcześnie się żywimy, koniecznie sięgnij po Najlepiej spożyć przed...Francis Percival, autor artykułów na temat żywności, współautor książki Reinventing the WheelWiele popularnych książek potępia przemysł spożywczy i żywność przetworzoną, więc szczególnie cieszy książka, która przedstawia tę problematykę z bardziej racjonalnego punktu widzenia. Autorka Najlepiej spożyć przed... proponuje nam znacznie bardziej zrównoważoną perspektywę na jedzenie niż większość współczesnych publikacji na ten temat.Robert L. Shewfelt, autor książki In Defense of Processed Food Pisarka popularnonaukowa Nicola Temple (współautorka książki Sorting the Beef from the Bull) serwuje nam potężną dawkę wiedzy na temat historii i rozwoju żywności przetworzonej. Jej książka to zrozumiały opis przemysłu spożywczego. www.publishersweekly.com Najlepiej spożyć przed… Czyli o tym, co masz na talerzu jest dostępny w sprzedaży w kategorii księgarnia ( E-booki ) [ E-historia i literatura faktu ] w cenie 45 zł i 00 gr (czterdzieści pięć złoych i zero groszy), Marka tego produktu jest nieznana.. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 2560709. Następna oferta to LUST. Zakazane miejsca: Kino - opowiadanie erotyczne. Tą ofertę wyświetlono osiem razy.
Numer dostawcy44084
ID743c0e5f-75f5-453c-b722-5151bda88ad7
Ostatnia zmiana1675140791405
WalutaPLN
Dostępność1
KategoriaKsięgarnia/E-booki/E-historia i literatura faktu
Numer produktu2560709
Wyświetleń8
Oferta sklepuZobacz ofertę sklepu
ISBN978-83-233-7296-7
AutorNicola Temple
Rok wydania2021
FormatEPUB, MOBI(Kindle)
WydawnictwoWydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Podobne Zobacz więcej KUP TERAZ

Wydawnictwo sklep online, ceny, opinie, allegro

W naszym sklepie przeglądasz obenie Wydawnictwo na sprzedaż w ketegorii Księgarnia > E-booki > E-historia i literatura faktu. możesz zakupić tą ofertę w cenie 45.00 złotych [$10 dolarów] [€9 euro]. Sprawdź aktualną cenę oraz dostępność klikając w przycisk więcej informacji. Dla większości ofert koszt wysyłki jest darmowy a czas oczekiwania od 1 do 3 dni roboczych.

Allee.pl - Twoja platforma handlowa z szerokim wyborem produktów i ofert od najpopularniejszych marek!

Allee.pl, to nie tylko platforma handlowa z szerokim wyborem produktów i ofert, ale również miejsce, gdzie znajdziesz produkty od najpopularniejszych marek dostępnych w Polsce. Zróżnicowany asortyment obejmuje produkty od renomowanych producentów, których zaufanie zdobyły na przestrzeni lat. Oto niektóre z marek, które znajdziesz na Allee.pl:

Korzystając z Allee.pl, masz pewność, że produkty pochodzą od renomowanych marek, gwarantując wysoką jakość i zadowolenie z zakupów. Wybierz Allee.pl i ciesz się wygodą zakupów online, mając dostęp do szerokiej gamy marek i produktów na wyciągnięcie ręki!

Allee.pl z dumą prezentuje bogactwo marek z różnych kategorii, aby zaspokoić pragnienia nawet najbardziej wymagających klientów. Platforma umożliwia łatwe porównywanie i wyszukiwanie produktów z szerokiej gamy marek, które cieszą się zaufaniem klientów na całym świecie. Wybierz Allee.pl i odkryj wszystko, czego potrzebujesz, od marek, którym ufasz!