Historia makaronu w dziesięciu daniach. Od tortellini do carbonary
Opis: Rozmowa o kuchni nie jest dziś we Włoszech czynnością ani niewinną, ani pozbawioną ryzyka. Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragu. Ale czy na pewno Może wszystko, co wiemy o tradycyjnych włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą Nakarmieni jedynymi słusznymi przepisami na tradycyjne włoskie dania, nie zdajemy sobie sprawy, że receptury na większość z nich wciąż ewoluują, a legendy, które narosły wokół niektórych, bardzo często rozmijają się z prawdą. Czy wiesz, że carbonara wcale nie ma włoskiego rodowodu, a fettuccine powstało, kiedy Alfredo di Lelio, troskliwy mąż i szef kuchni, chciał przygotować pożywny posiłek zmęczonej porodem żonie Czy zgadniesz, która bogini i jej piękno były inspiracją dla idealnego kształtu tortellino Luca Cesari, historyk gastronomii i kucharz eksperymentalny, wychodzi naprzeciw gastropurystom i proponuje inne spojrzenie na dziesięć włoskich klasyków. Według niego te kanoniczne dania zawsze są nowe i młode, bo ich postać zmienia się w zależności od kucharza i szerokości geograficznej. Rozsiądź się wygodnie z talerzem pełnym pasta al pomodoro i posłuchaj historii o tym, dlaczego dozwolone jest jedzenie spaghetti z sosem bolońskim i co wspólnego z włoskimi daniami ma Meksyk. Palce lizać! Książka uhonorowana Premio Bancarella della Cucina. Historia makaronu w dziesięciu daniach. Od tortellini do carbonary jest dostępny w sprzedaży w kategorii książki > poradniki > kuchnia w cenie 39 zł i 22 gr (trzydzieści dziewięć złoych i dwadzieścia dwa groszy), Marka tego produktu jest nieznana.. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 528986. Następna oferta to Python i AI dla e-commerce. Tą ofertę wyświetlono siedem razy.Numer dostawcy | 41988 |
ID | 903eda08-5737-4d31-b246-3e0c0d81c945 |
Ostatnia zmiana | 1675122761762 |
Waluta | PLN |
Dostępność | in stock |
Stan | new |
Kategoria | Książki > Poradniki > Kuchnia |
Numer produktu | 528986 |
Wyświetleń | 7 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
autor | Luca Cesari |
shipping_price | 11.90 |
shipping_country | PL |
transit_time_label | 1-3 dni |
gtin | 9788324084159 |
shipping_service | Express |
shipping_label | GLS |
google_product_category | 784 |
brand | ZNAK |
handling_time_label | 1-3 dni |