Enzymy w technologii spożywczej
Opis: Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne – zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości produktu. Pożądaną cechą nowych technologii jest niski nakład inwestycyjny i w miarę nieskomplikowane operacje jednostkowe. Wykorzystanie enzymów w przemyśle spożywczym to realna szansa do zrealizowania tych warunków. Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania enzymów to: - przyspieszenie procesów technologicznych, - możliwość uruchomienia produkcji nowych asortymentów żywności (w tym żywności funkcjonalnej), - podniesienie jakości i atrakcyjności oraz wydłużenie trwałości produktów żywnościowych, - możliwość zwiększenia wydajności tradycyjnie stosowanych surowców i zmniejszenie kosztów produkcji.W publikacji znajdziemy informacje na temat zastosowania enzymów w wielu gałęziach przemysłu spożywczego:- mleczarstwie, - piekarnictwie, - piwowarstwie, - przetwórstwie ryb, - przetwórstwie owoców i warzyw, - przetwórstwie mięsa. Enzymy w technologii spożywczej jest dostępny w sprzedaży w kategorii naukowe i akademickie w cenie 99 zł i 00 gr (dziewięćdziesiąt dziewięć złoych i zero groszy), Marka tego produktu to Wydawnictwo Naukowe PWN. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 1150905. Następna oferta to Lśniące dziewczyny. Tą ofertę wyświetlono dziesięć razy.Numer dostawcy | 31945 |
ID | a4ca3d4a-f13b-4aa6-a71e-397aea6fa4f0 |
Ostatnia zmiana | 1675129438986 |
Waluta | PLN |
Isbn | 978-83-011-9044-6 |
Kategoria | Naukowe i akademickie |
Numer produktu | 1150905 |
Wyświetleń | 10 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
language | polski |
originalPrice | 99.00 |
tag | przemysł spożywczy |
tag | mobi |
tag | ebook |
tag | przetwórstwo spożywcze |
protectionType | LEGIMI |
filesSize | epub 17,75 / mobi 31,78 |
authors | praca zbiorowa |
filesCount | 2 (epub, mobi) |
tag | technologia żywienia |
tag | żywienie |
section | ebook |
formats | epub, mobi |
isPromo | no |
tag | epub |
tag | cukiernictwo |
tag | żywność |
ProgramName | Publio |
tag | podręcznik akademicki |
Producent | Wydawnictwo Naukowe PWN |