Chłodnictwo
Opis: Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:- wydajność chłodzenia, - działanie chłodni a straty cieplne, - rodzaje urządzeń chłodniczych, – odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku, – mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne, – dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa, – produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa, – analiza rentowności sklepowych stacji wypieku, – zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych.Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości. Chłodnictwo jest dostępny w sprzedaży w kategorii naukowe i akademickie w cenie 99 zł i 00 gr (dziewięćdziesiąt dziewięć złoych i zero groszy), Marka tego produktu to Wydawnictwo Naukowe PWN. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 1139040. Następna oferta to Good Food. Tą ofertę wyświetlono trzynaście razy.Numer dostawcy | 31945 |
ID | 7e4bda39-f6c6-4f26-95b7-a91ec8f8747d |
Ostatnia zmiana | 1675129439059 |
Waluta | PLN |
Isbn | 978-83-011-8974-7 |
Kategoria | Naukowe i akademickie |
Numer produktu | 1139040 |
Wyświetleń | 13 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
tag | wypiek chleba |
originalPrice | 99.00 |
tag | zakwas |
tag | ebook |
tag | technologia żywności i żywienia |
tag | piekarz |
authors | praca zbiorowa |
filesCount | 2 (epub, mobi) |
isPromo | no |
tag | cukiernictwo |
tag | podręcznik akademicki |
tag | literatura fachowa |
language | polski |
filesSize | epub 8,35 / mobi 9,78 |
tag | mobi |
protectionType | LEGIMI |
tag | technologia żywienia |
tag | żywienie |
section | ebook |
tag | pieczywo |
formats | epub, mobi |
tag | epub |
ProgramName | Publio |
Producent | Wydawnictwo Naukowe PWN |