![Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się również wpływem składn](https://img.allee.pl/181/cena-chemia-zywnosci-tom-2-1172848-400.webp)
Chemia żywności. Tom 2
Opis: Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano:- witaminy;- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;- toksyny surowców żywnościowych;- dodatki do żywności i suplementy diety;- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej. Chemia żywności. Tom 2 jest dostępny w sprzedaży w kategorii naukowe i akademickie w cenie 99 zł i 00 gr (dziewięćdziesiąt dziewięć złoych i zero groszy), Marka tego produktu to Wydawnictwo Naukowe PWN. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 1172848. Następna oferta to Mistyfikator. Tą ofertę wyświetlono trzy razy.Numer dostawcy | 31945 |
ID | ec8e86e4-4138-4fcf-baf6-803c861ee3e6 |
Ostatnia zmiana | 1675129439039 |
Waluta | PLN |
Isbn | 978-83-011-9692-9 |
Kategoria | Naukowe i akademickie |
Numer produktu | 1172848 |
Wyświetleń | 3 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
language | polski |
originalPrice | 99.00 |
tag | chemia |
tag | mobi |
filesSize | epub 4,24 / mobi 8,81 |
tag | dietetyka |
protectionType | LEGIMI |
tag | podręcznik ebook |
authors | Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk |
filesCount | 2 (epub, mobi) |
tag | chemia żywności |
tag | technologia żywienia |
section | ebook |
tag | woda |
formats | epub, mobi |
isPromo | no |
tag | epub |
tag | żywność |
ProgramName | Publio |
Producent | Wydawnictwo Naukowe PWN |