![SKŁADNIKI maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifid](https://img.allee.pl/071/cena--ywe-kultury-bakterii-do-vegurtu-zakwaska-bezglutenowe-1-g-2-fiolki-vivo-308738-400.webp)
Żywe kultury bakterii do Vegurtu Zakwaska bezglutenowe 1 g (2 FIOLKI) - Vivo
Opis: SKŁADNIKI maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.OPISZakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi. Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcalTłuszcz - 1, 9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0, 3 gWęglowodany - 1, 6 gw tym cukry - 0, 8 gBiałko - 3, 3 gSól - 0, 02 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni. WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja) WEGAŃSKI: WEGAŃSKI BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) PRODUCENT - NAZWA I ADRES: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA Żywe kultury bakterii do Vegurtu Zakwaska bezglutenowe 1 g (2 FIOLKI) - Vivo jest dostępny w sprzedaży w kategorii mleko, nabiał, jaja ( Jogurty, maślanki i kefiry ) w cenie 20 zł i 19 gr (dwadzieścia złoych i dziewiętnaście groszy), Marka tego produktu to ZAKWASKI VIVO. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 308738. Następna oferta to Super Shot Energia Imbir + Guarana 100 ml. Tą ofertę wyświetlono cztery razy.Numer dostawcy | 42077 |
ID | 94ac1559-3ad6-4ffe-aa0e-a9afa9921da0 |
Ostatnia zmiana | 1668751390587 |
Waluta | PLN |
Dostępność | in stock |
Stan | new |
Kategoria | Mleko, nabiał, jaja > Jogurty, maślanki i kefiry |
Numer produktu | 308738 |
Wyświetleń | 4 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
size | uniwersalny |
gtin | 4820148056969 |
Producent | ZAKWASKI VIVO |