Żywe kultury bakterii do jogurtu typu greckiego Zakwaska bezglutenowe 1 g (2 fiolki) - Vivo
Opis: SKŁADNIKI maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.Ilość żywych kultur bakterii w 1 g produktu - mnniej niż 1x10^9 CFU. OPISW krajach Morza Śródziemnego JOGURT grecki jest podstawą wielu wspaniałych potraw. Stosuje się go jako sos do sałatek, zup, jest elementem dań mięsnych i wielu deserów. Z oferowanej Zakwaski można przygotować od 1 do 3 litrów jogurtu naturalnego, który następnie można wykorzystać do uzyskania jogurtu w stylu greckim. Przepisy przygotowania znajdują się poniżej oraz w instrukcji dołączonej do opakowania. Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki), na bazie MLEKA o zawartości 2 % tłuszczuWartość energetyczna - 242 kJ/58 kcalTłuszcz - 2, 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1, 4 gWęglowodany - 5, 9 gw tym cukry - 5, 6 gBiałko - 4, 0 gSól - 0, 13 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. 1 - 3 litry MLEKA zagotuj i ostudź do temperatury 40 - 43 stopni Celsjusza, dodaj Zakwaskę i wymieszaj2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską przykryj przykrywką i okryj je ze wszystkich stron grubym kocem. Następnie odstaw na 8 godzin w ciepłe miejsce bez przeciągów3. Uzyskany JOGURT schłódź w lodówce. Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1 - 4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz JOGURT typu greckiego4. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2 - 3 razy. UWAGA- Polecamy MLEKO o zawartości 3, 2 % tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj MLEKA z bliskim terminem przydatności do spożycia). MLEKO UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku MLEKA tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.- JOGURT możesz ukwasić w jogurtownicy, w stalowym garnku lub szklanym słoiku. Wszystkie przybory kuchenne, których użyjesz do przygotowania najlepiej wyparz wrzątkiem. Do zmierzenia temperatury MLEKA użyj termometru kuchennego lub bezdotykowego a do utrzymania temperatury MLEKA w trakcie ukwaszania grubego koca.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni. WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) PRODUCENT - NAZWA I ADRES: GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA Żywe kultury bakterii do jogurtu typu greckiego Zakwaska bezglutenowe 1 g (2 fiolki) - Vivo jest dostępny w sprzedaży w kategorii mleko, nabiał, jaja ( Jogurty, maślanki i kefiry ) w cenie 20 zł i 19 gr (dwadzieścia złoych i dziewiętnaście groszy), Marka tego produktu to ZAKWASKI VIVO. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 305162. Następna oferta to Gryka ekspandowana bezglutenowa BIO 100 g. Tą ofertę wyświetlono sześć razy.Numer dostawcy | 42077 |
ID | 4291c317-8a54-4eef-8f0b-8a8c47ebd75c |
Ostatnia zmiana | 1668751390587 |
Waluta | PLN |
Dostępność | in stock |
Stan | new |
Kategoria | Mleko, nabiał, jaja > Jogurty, maślanki i kefiry |
Numer produktu | 305162 |
Wyświetleń | 6 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |
size | uniwersalny |
gtin | 4820148056785 |
Producent | ZAKWASKI VIVO |