![ Pektoenzym suszony do wina soku moszczu owoców Browin 401410 Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produkt](https://img.allee.pl/390/cena--pektoenzym-suszony-do-wina-soku-moszczu-owocow-2106057-400.webp)
Pektoenzym suszony do wina soku moszczu owoców
Opis: Pektoenzym suszony do wina soku moszczu owoców Browin 401410 Pektoenzym suszony to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej. Istotne cechy: • Gramatura 6 g • Na 10-20 kg owoców • Łatwiejsze tłoczenie soku i klarowanie wina Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym rozpuść w 100 ml wody o temp. pokojowej. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok. Składniki: enzym pektolityczny Masa netto: 6 g ... Pektoenzym suszony do wina soku moszczu owoców jest dostępny w sprzedaży w kategorii kolekcje i sztuka w cenie 5 zł i 50 gr (pięć złoych i pięćdziesiąt groszy), Marka tego produktu jest nieznana.. Produkt jest nowy, a oferta jest dostępna na sprzedaż po kliknięciu w kup teraz lub w przycisk więcej informacji. Numer oferty : 2106057. Następna oferta to . Tą ofertę wyświetlono trzy razy.Numer dostawcy | 44131 |
ID | 4977cfd2-6b49-4e2b-a93b-b3534713fcdd |
Ostatnia zmiana | 1671145251348 |
Waluta | PLN |
Kategoria | Kolekcje i sztuka |
Numer produktu | 2106057 |
Wyświetleń | 3 |
Oferta sklepu | Zobacz ofertę sklepu |